-
Data retention και πράσσειν άλογα
-
Η Καθημερινή σχολιάζει σήμερα με αιχμηρό λόγο την απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει πανευρωπαϊκή παρακολούθηση και διατήρηση αρχείου τηλεπικοινωνιών. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου της Κομισιόν και στο (συνηθισμένα καλογραμμένο) άρθρο του e-lawyer blog.
Μάλιστα. Για την Κομισιόν λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προστατέψεις τον λαό της Ευρώπης από την τρομοκρατία, από το να παρακολουθείς όλα τα τηλεφωνήματα, emails, ανταλλαγές αρχείων και επισκέψεις σε ιστοσελίδες όλης της ηπείρου. “Είστε όλοι ύποπτοι (κι εν δυνάμει ένοχοι) μέχρι αποδείξεως του εναντίου” με άλλα λόγια. Ένα χρόνο διατήρηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και έξι μηνών των διαδικτυακών.
Να το έχουμε υπ’ όψιν κι εμείς για τους συντρόφους και τα παιδιά μας. Για να μην κάνουν κάτι κακό, θα ηχογραφούμε όλα τα τηλεφωνήματα και τις συζητήσεις τους και θα τους φορέσουμε μια καμερούλα ώστε να καταγράφεται κάθε τους κίνηση, κάθε στιγμή.
Σήμερα κατοχύρωσα το digitalrights.gr. Σ’ αυτό τον κόμβο, στο εγγύς μέλλον θα αναρτηθούν κείμενα στα ελληνικά από τα οποία θα μπορεί να ενημερωθεί ο καθένας μας για τα δικαιώματα που έχει στον ψηφιακό κόσμο. Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τον αγώνα κατά των πατεντών λογισμικού θα μεταφερθεί σε αυτή την καθολικότερη προσπάθεια, με στόχο να παλέψουμε για την ελευθερία και τα δικαιώματα μας στον ψηφιακό κόσμο.
Μέχρι τότε, όσοι διαφωνείτε με την παρακολούθηση των ιδιωτικών σας δεδομένων, περάστε από το (φρεσκο-μεταφρασμένο) Data retention is no solution και γίνετε ένας από τους δεκάδες χιλιάδες που υπέγραψαν τη διαφωνία τους. (Για όσους αμφιβάλλουν για τη αποτελεσματικότητα αυτών των ψηφοφοριών, να πω ότι ο αριθμός των υπογραφών της αντίστοιχης ψηφοφορίας για τις πατέντες λογισμικού (και της αντίστοιχης ελληνικής), ήταν στην πρώτη πρόταση μας όταν μπαίναμε στο γραφείο ενός ευρωβουλευτή.)
Όπως φαίνεται, για κάποιους οι λέξεις “ελευθερία”, “δικαιώματα” και “προσωπικά δεδομένα” δεν σημαίνουν τίποτε.
Για κάποιος άλλους πάλι, οι λέξεις αυτές αποτελούν τη διαφορά μεταξύ του ανθρώπου από τον Άνθρωπο.
No passaran, ούτε αυτή τη φορά.
Δεν έχουνε πάρει τα μυαλά μας αέρα από τη νίκη ενάντια στις πατέντες (κι ούτε τελείωσε εκείνος ο πόλεμος), αλλά είναι ωραίο συναίσθημα να μάχεσαι παρέα με άλλους ανθρώπους για τα δικαιώματά σας και των συνανθρώπων σας και να κερδίζεις μιά μάχη. Αν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να νιώσετε κι εσείς έτσι, ενωθείτε μαζί μας.
Detto, Fatto!
Δημήτρη, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας και ότι χρειαστείς, αν μπορούμε να βοηθήσουμε.
Πως αλλάζουν οι καιροί… Δεν πάνε 4 χρόνια όταν ενημερώναμε τον κόσμο στο ετήσιο LinuxDay πως η ίδια η κομισιόν συνιστούσε την χρήση encryption και υπογραφής των mail με PGP/GPG για την προστασία των προσωπικών και εταιρικών δεδομένων σαν κατακλείδα της έρευνάς της για το echellon.
Άλλο Prodi όμως και άλλο Baroso… Βρισκόμαστε απέναντι στην πιο λαϊκίστικη, κουτσουρεμένη, συντηριτική και ταγό υπόγειων συμφερόντων κομισιόν που πέρασε ποτέ από τις Βρυξέλες. Η περιπέτεια με τις πατέντες απέδειξε ωστόσο πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αντισταθούμε, και ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Συν αυτού, είναι και στο τιμόνι του Συμβουλίου η Αγγλία… Ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα.
Πολυ καλη ιδεα το digitalrights.gr φιλε μου.Αναμενουμε..
Οταν ειναι ετοιμο καλο θαναι να το γνωστοποιησεις σε σχολια μερικων
bloggers.
art-attack:
Ελπίζω σύντομα να έχω κάτι νεότερο να ανακοινώσω!
Όσο για τη γνωστοποίηση, όσοι διαβάζουν το ιστολόγιο μου, θα το μάθουν.