3 σχόλια »

    • #1
    • Sotos
    • Quote :

      …όπου τρώγαμε ινδικά με GNOME-gurus και χτυπούσαμε μπίρες, ακούγοντας ιστορίες από όλες τις μεριές της Γης.

      Nai ok linux-mpakouria, an hsoun me paidia ths microsoft tha thn pernouses me galiko krasi-kapoiwn etwn- h me sampania..

      Etsi opws ta lete eseis oi linuxades mou thimizete aristero na milaei gia ta “mple” paidia ths microsoft. Eleos..

      Filika panta xwris epithetiko yfos alla antitheta yfos pou armozei sta blogs twn newn. cya ;)

    • #2
    • Δημήτρης Γλέζος
    • Nai ok linux-mpakouria, an hsoun me paidia ths microsoft tha thn pernouses me galiko krasi-kapoiwn etwn- h me sampania..

      Σώτο, είμαι σίγουρος ότι κάθε ομάδα φίλων με κάτι κοινό που αγαπούν πολύ θα έχουν παρόμοια αισθήματα παρέας που περιέγραψα. Όμως, αν και έχω την τύχη να έχω πάρα πολλούς γνωστούς geeks, δεν ξέρω κανέναν που γράφει κώδικα για τη Microsoft, κι ούτε κάποιον που έκανε παρέα με παιδιά κάποιας παρόμοιας εταιρίας, έτσι δεν έχω ιδέα πώς θα ήταν μια τέτοια παρέα.

      Η μόνη εμπειρία που είχα με άτομο που γράφει κώδικα για την εν λόγω εταιρίας ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο κατά την περίοδο του νομοσχεδίου για τις πατέντες λογισμικού, όταν ο γεμάτος μπριγιαντίνη κοστουμαρισμένος υπάλληλος έσκυψε και μου είπε στο αυτί “κι εγώ πιστεύω ότι οι πατέντες είναι μάπα, αλλά πληρώνομαι καλά για να λέω το αντίθετο, κι έτσι να ‘μαι κι εγώ εδώ.”.

      Πιστεύω όμως ότι το όλο άρθρο έδινε αρκετά χαρακτηριστικά της κουλτούρας “του ελεύθερου” που διαφοροποιούνται αισθητά από κουλτούρες που μπορεί να διέπουν τον κόσμο “του ιδιόκτητου”. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά τέτοιες συγκρίσεις ποσώς με απασχολούν και με αφήνουν αδιάφορο όπως θα άφηνε κάποιον που γράφει για την ομορφιά του γιασεμιού του η σύγκριση με τους ασπάλαθους ενός κήπου στην άλλη άκρη της πόλης.

    • #3
    • stoned
    • Καλό το άρθρο, πολύ καλό. Παρουσιάζεις αυτό που είναι ουσιαστικό στις foss κοινότητες. Το ερώτημα είναι πώς αυτές θα διευρυνθούν. Δεν βλέπω πιο αποτελεσματικό μέσο από το εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ένα πιλοτικό πρόγραμμα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας και κατάργησης της υποχρεωτικότητας του μαθήματος πληροφορικής για να μην ξεπέφτει σε βαρετό φροντιστηριακό μάθημα, και με τη συμμετοχή της κοινότητας του ελλακ, την εγκατάσταση ενός εξυπηρετητή και την πρόσληψη καθηγητών-διαχειριστών σε κάθε σχολείο με ειδικά promotion αν καταφέρουν να προσελκύουν στην τάξη έναν ελάχιστο, σε σχέση με τον συνολικό, αριθμό μαθητών. Βέβαια είναι πολιτικό το πρόβλημα, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτή η κουλτούρα κτήμα της πλειοψηφίας.


Comment!




Feel free to express yourselves!

Please read the comment policy before commenting.

Your email address will never be published. It is only asked to send you a personal email if needed. I hate spam too.

XHTML tags allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped=""> . For block quotes use <blockquote>.

 


Reduce textarea size Increase textarea size


 
π
Last post: March 4 2011, 20:12 UTC