4 σχόλια »

    • #1
    • Γιάννης Γλαρός
    • Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου… Αν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ήταν πιο εύχρηστα το linux και το ανοιχτό λογισμικό γενικά θα είχε πιάσει πολύ περισσότερο κόσμο, και η τεχνολογία θα είχε αναπτυχθεί πολύ γρηγορότερα (αφού ένα εύχρηστο εργαλείο αυξάνει την παραγωγηκότητα). Και δεν μιλάω μόνο για προγραμματιστικά εργαλεία.

      Άλλωστε για παράδειγμα ένας από τους λόγους που έχουν τόση επιτυχία τα προγράμματα π.χ. της microsoft είναι η ευχρηστία τους (όταν βέβαια τύχει να δουλεύουν σωστά)… Ο πιο άσχετος χρήστης θα εκμεταλευτεί άνετα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της λειτουργηκότητας τους σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα.

    • #2
    • Μιχάλης Ιατρού
    • Αν τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι παλαιολιθικά και ο τρόπος επικοινωνίας μας με τον υπολογιστή πιο άκυρος κι από Έλληνα στο Πεκίνο, ποιά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα ήθελες να αλλάξουν στα εργαλεία και πώς να διαμορφωθεί ο τρόπος επικοινωνίας ανθρώπου-υπολογιστή; Η απόρριψη, είναι το εύκολο κομμάτι, η ουσία βρίσκεται στην αντιπρόταση!

      Τόσο τα Makefile + DocBook + XSLT όσο και το LaTeX είναι εξειδικευμένα εργαλεία! Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι διαισθητικά εύχρηστα από τη πρώτη χρήση τους, αλλά απαιτούν ένα σεβαστό χρόνο εκμάθησης και εξοικείωσης! Όσοι δεν έχουν ενδιαφέρον πάνω στη ηλεκτρονική στοιχειοθεσία/τυπογραφία. μπορούν πάντα να χρησιμοποιήσουν ένα WYSIWYG εργαλείο, όπως το Open Office Writer. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και για LaTeX υπάρχουν WYSIWYG editors! Αν παρ’όλα αυτά έχεις συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ευχρηστία στα παραδείγματα που ανέφερες, πολύ θα ήθελα να τις ακούσω!

      Δεν θα διαφωνήσω, υπάρχουν πολλά προβλήματα με την ευχρηστία στο Open Source, αλλά αν είναι να κάνουμε κριτική, ας είναι εποικοδομητική, με συγκεκριμένα παραδείγματα και αντιπροτάσεις (βλέπε το essay του ESR για το CUPS κλπ).

      Αν το σκεφτείς λίγο θα δεις ότι, η διεπαφή στο “Minority Report” δεν ήταν καθόλου εύχρηστη, ήταν απλά εντυπωσιακή.

    • #3
    • Μάρκος Φραγκάκης
    • Μία πολύ ωραία δημοσίευση πάνω στο θέμα της χρηστικότητας του FS / OSS είναι η:

      http://www.cs.waikato.ac.nz/~daven/docs/oss-wp.pdf

      Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι σε σχέση με το Closed Source και Proprietary Software, τα παραπάνω είναι λιγότερο χρηστικά και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το πιστεύουν αυτό.

      Εμένα με βρίσκουν σύμφωνο.

    • #4
    • Dimitris
    • Όπως είχε ειπωθεί πριν 3 χρόνια:
      “Το open source είναι σαν να έχεις ένα γήπεδο γεμάτο παπούτσια και να ψάχνεις να βρεις ένα ζευγάρι…”
      Νομίζω έγιναν αρκετά βήματα βελτίωσης.


Ειδοποίηση για νέα σχόλια

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και να ενημερώνεστε για τυχόν νέα σχόλια μέσω της παροχής XML αυτής της καταχώρησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε να ειδοποιηθείτε μέσω e-mail όταν αναρτηθεί ένα νέο σχόλιο σ' αυτή την καταχώρηση, απλά συμπληρώνοντας την e-mail διεύθυνση σας παρακάτω και κάνοντας κλικ στο ΟΚ.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ελέγξετε τις καταχωρήσεις για τις οποίες ζητήσατε ειδοποίηση στη σελίδα Διαχείρισης Ειδοποιήσεων. Η e-mail διεύθυνση σας, προφανώς, δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ.


Σχολιάστε!




Νιώστε ελεύθερα να πείτε τη γνώμη σας!

Παρακαλώ διαβάστε την πολιτική σχολίων πριν σχολιάσετε.

Η email διεύθυνση σας δεν θα δημοσιοποιηθεί ποτέ. Το πεδίο υπάρχει απλά για να σας στείλω κάποια απάντηση αν θελήσω. Να 'στε σίγουροι, απεχθάνομαι κι εγώ το spam.

XHTML ετικέτες που επιτρέπονται: <a href="" title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <img src="" alt="" width="" height=""> <li> <q> <strong> <ul> . Για τις παραθέσεις χρησιμοποιήστε <blockquote> HTML ετικέτες.

 

Reduce textarea size Increase textarea size

Προεπισκόπιση σχολίου

(το σχόλιο σας)


 
π
Τελευταία καταχώρηση: October 6 2006, 01:17 GMT