4 σχόλια »

    • #1
    • e-lawyer
    • Καταγράφω τις απόψεις σου και θα τις λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μιλήσω για την ιδιότητα του δικηγόρου, ένα λειτούργημα που αισθάνομαι περήφανος που το εξασκώ. Και στις δυσκολίες που υπάρχουν στο να κάνει κάποιος λειτουργηματική δικηγορία, γιατί οι συνθήκες δεν το ευνοούν καθόλου. Είναι κρίμα που έχει τόσο αρνητική φόρτιση ο όρος. Και το ίδιο ισχύει και για τους δικαστές, που θα έπρεπε να θεωρούνται και να είναι οι ακοίμητοι φρουροί των ατομικών ελευθεριών…
      Ωστόσο, πάντα επισημαίνω ότι η εδώ παρουσία μου εντάσσεται στην ευρύτερη σφαίρα της ιδιότητάς μου ως νομικός.

      Θα ήθελα επίσης την άποψή σου για τη γνωμοδότηση σχετικά με την αναδημοσίευση κειμένων από blogs που υπάρχει στο e-lawyer.

    • #2
    • Panayotis Vryonis
    • Δημήτρη, (ως συνήθως) η τοποθέτησή σου με βρίσκει σύμφωνο. Ορίστε και μερικές από τις δικές μου σκέψεις:

      Καταρχήν διαφωνώ στην λογική ότι τα blogs είναι ένας χώρος. Από την δική μου οπτική γωνία, τα blogs είναι μία τεχνολογία. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη “δεοντολογία” όταν αντιμετωπίζουμε ένα blog που χρησιμοποιήται για να “εκδοθεί” ένα μυθιστόρημα, άλλη αν το blog αποτελεί το προσωπικό ημερολόγιο ενός ατόμου, άλλη αν το χρησιμοποιώ για να δημοσιεύω αγγελίες και άλλη αν αναδημοσιεύω ειδήσεις.

      Θα με ενδιέφερε όμως κάτι σαν “τρόποι καλής συμπεριφοράς” τόσο για οικοδεσπότες (όταν γράφουμε στο δικό μας blog) όσο και για επισκέπτες (όταν σχολιάζουμε σε ένα ξένο). Μερικοί από αυτούς τους τρόπους θα είχαν τον χαρακτήρα συμβουλών, πχ. “δημιουργήστε μία σελίδα όπου περιγράφετε την άδεια χρήσης του υλικού που δημοσιεύετε” και άλλοι καθαρά “τρόπων συμπεριφοράς”, π.χ. μην χρησιμοποιείτε μόνο κεφαλαία γράμματα, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να το εκλάβουν οι άλλοι ως “φωνές”, μην βάζετε posts με ημερομηνίες στο μέλλον ή στο παρελθόν, όταν αναφέρεστε σε κάποιο άλλο site ή άρθρο προσπαθήστε να έχετε και κάποιο link προς αυτό κ.λ. Αυτά δεν έχουν “νομικό χαρακτήρα”, αλλά ορίζουν κάποιες “συμβάσεις” που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

      Τέλος πάντων… Μεγάλο θέμα και είναι αργά.

    • #3
    • Δημήτρης Γλέζος
    • Τα παραδείγματα που έγραψε ο Παναγιώτης παρουσιάζουν πολύ καλά το κλίμα το οποίο περιέγραψα.

      e-lawyer: Υπάρχει κάτι νεότερο από την πρωτοβουλία;

    • #4
    • atma
    • Είναι λογικό κάποιος να απεχθάνεται τους δικηγόρους. Έχει περάσει στο ευρύ κοινό η αντίληψη ότι ένας δικηγόρος προστατεύει τους μεγαλύτερους κάφρους από την δικαιοσύνη απλά και μόνο επειδή είναι καλύτερος στην τέχνη της ρητορικής ή της εξαπάτησης.
      Επίσης θα ήθελα να ξέρω πως ένας δικηγόρος ο οποίος λειτουργεί με βάση το συναίσθημα και την ηθική θα υποστηρίξει έναν δολοφόνο ενάντια στους συγγενείς του θύματος, κυρίως όταν δεν είναι σε θέση να πιστέψει το άλλοθι του πελάτη του ούτε ο ίδιος.
      Άλλωστε ο τίτλος ο δικηγόρος του διαβόλου της καταληκτικής (imho) ταινίας, δεν είναι τυχαίος. Δεν επέλεξαν τον αρτοποιό του διαβόλου για παράδειγμα.


Comment!




Feel free to express yourselves!

Please read the comment policy before commenting.

Your email address will never be published. It is only asked to send you a personal email if needed. I hate spam too.

XHTML tags allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped=""> . For block quotes use <blockquote>.

 


Reduce textarea size Increase textarea size


 
π
Last post: March 4 2011, 20:12 UTC