2 σχόλια »

    • #1
    • Γιώργος Ιορδάνου
    • Ελπίζω να μην ακουστεί κυνικό αυτό που θα πώ αλλά και στην Ισπανία πόλεμος έγινε. Οι 200 αυτοί είναι θύματα πολέμου, θύματα στον βωμό της τρομοκρατίας. Όπως και το ακρωτιριασμένο παιδάκι στο Ιράκ ήταν θύμα της τρομοκρατίας, απλώς εκείνα δεν τα κλάψαμε επειδή κάποτε μπορεί να έπαιρνε ένα αεροπλάνο και να χτυπούσε τον άλλωτε ασφαλή Λευκό Οίκο.

      Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν θύματα. Η Μακαβελλική θεωρία λέει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Παρόλο που διαφωνώ, ο στόχος των τρομοκρατών ήταν να περάσουν μηνύματα και να ακουστούν σε όλη τη γή, πράγμα που κατάφεραν. Ποιός σύμμαχος της Αμερικανικής τρομοκρατίας κοιμάται ήσυχος τα βράδυα; Ποιος μπορεί να δηλώσει ασφαλής. Μια γενική ανασφάλεια πλανάται πλέον πάνω από τις ζωές τους, πράγμα [πιθανότατα] που τους ωθεί στον ξέφρενο καταναλωτισμό.

      Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Με απλά μαθηματικά, με απλή λογική όλα δείχνουν προς την μητέρα Αμερική. Αν δεν τους ενοχλούσαν δεν θα σκοτώνονταν 200 άτομα, δεν θα είχε χιλιάδες ορφανά και η ιστορία συνεχίζεται.

      Καλή σας νύχτα

    • #2
    • Δημήτρης Γλέζος
    • “απλώς εκείνα δεν τα κλάψαμε επειδή κάποτε μπορεί να έπαιρνε
      ένα αεροπλάνο και να χτυπούσε τον άλλωτε ασφαλή Λευκό Οίκο.”

      Ακριβώς. Το θέμα είναι ότι με όλα αυτά που μας περικυκλώνουν - ΜΜΕ, καπιταλισμός, καταναλωτισμός, μιμητισμός - πλησιάζουμε τόσο πολύ στο δέντρο που χάνουμε το δάσος. Κάποιοι πολεμάνε το δικό τους πόλεμο για να πολώσουν τις απόψεις και να στρέψουν το μίσος των ανθρώπων σε ένα από όλα τα κακά που συμβαίνουν ταυτόχρονα: αυτό της τρομοκρατίας.

      Πράγματι και η τρομοκρατία είναι μια μορφή πολέμου. Τα ίδια σκατά είναι. Αυτή ακριβώς η σκέψη ήταν που με οδήγησε να αναρωτηθώ “Πώς να φαίνονται άραγε τα πράγματα από την άλλη πλευρά του χαρακώματος;”

      Τέλος, αν είναι κάποιος εφαρμόζει την Μακαβελιανή μέχρι ‘κει που δεν πάει, είναι οι κυβερνήσεις. Δεν είναι καθόλου παράξενο που το πιο γνωστό βιβλίο του φιλόσοφου έχει τίτλο “Ο Ηγεμόνας”.


 
π
Τελευταία καταχώρηση: August 17 2005, 03:44 GMT