6 σχόλια »

    • #1
    • xdrcft
    • polles kales douleies? pou tis eides? mia 8esh gia to google sthn a8hna gia kapoion me 5 – 10 xronia empeiria einai polles kales douleies?

    • #2
    • mperedim
    • Ε ναι, υπάρχουν τόσες πολλές καλές δουλειές που ο Δημήτρης την κοπάνησε για Μάντσεστερ ;-)

      Μας δουλεύει μου φαίνεται :-)

    • #3
    • Δημήτρης Γλέζος
    • Γιάννη, ξέρεις πολύ καλά (και προσωπικά) πως ούτε ήρθα στο Manchester για δουλειά, ούτε μέτρια ήταν η δουλειά που είχα ή να δυσκολευόμουνα να βρω “καλύτερη”, ακόμη και στην Πάτρα.

      Αυτή είναι η άποψη μου παίδες, την οποία σχημάτισα από τα 6 χρόνια της φοιτητικής μου ζωής στην Ελλάδα.

      Σε αυτό το διάστημα συναντήθηκα με αρκετούς γνωστούς που είναι είτε υπάλληλοι είτε στελέχη σε εταιρίες πληροφορικής, στην Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Κύπρο. Θα έλεγα ότι ο αριθμός τους μπορεί να φτάνει και τους 20-30 συνολικά.

      Σχεδόν όλοι έψαχναν συνεργάτες με όρεξη για δουλειά. Μάλιστα, δεν θυμάμαι κανένα να μου πει “δεν έχουμε θέσεις” ή “δεν μπορούμε να ανοίξουμε μια θέση για κάποιον ικανό και ορεξάτο”. Παρόμοια πράγματα ζητούν και κάποιες εταιρίες που έτυχε να λάβω (προσωπικό) email τους.

      Φυσικά, στα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνονται διαφημίσεις για δουλειές σε έντυπα του ΤΕΕ, εφημερίδες, πίνακες ανακοινώσεων, λίστες ταχυδρομείου κλπ. Μιλάω καθαρά για face-2-face συναντήσεις με άτομα που είχαν άμεση σχέση με την ανάληψη υπαλλήλων, συνεργατών ή στελεχών σε εταιρίες.

      Από την άλλη, δεν είπα ούτε ότι είναι απλό να βρεις αυτές τις θέσεις, ούτε ότι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε ούτε ότι είναι εύκολο να πείσεις για τις ικανότητες σου.

      Την άποψη μου επιβεβαιώνουν και γνωστοί/φίλοι που ανήκουν σε άλλους κύκλους, εκτός αυτού της Τεχνολογίας Υπολογιστών.

    • #4
    • mperedim
    • Από την άλλη, δεν είπα ούτε ότι είναι απλό να βρεις αυτές τις θέσεις, ούτε ότι μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε ούτε ότι είναι εύκολο να πείσεις για τις ικανότητες σου.

      Απαντάω κάπως αργά … ε και τότε τι να λέει;

      Όλοι ψάχνουν άτομα ικανά και ορεξάτα, αλλά μη το φωνάζουμε πάρα πολύ και μη το διαδώσουμε, ούτε να πούμε με τι ακριβώς θα ασχοληθούν αυτά τα ορεξάτα άτομα, ούτε να μιλήσουμε ανοιχτά για τις πιθανές αποδοχές τους ούτε [...]

      Από την άλλη, σε μια σοβαρή χώρα όπως αυτή που είσαι πετάγομαι μέχρι το http://www.jobsite.co.uk/ και βρίσκω γρήγορα πολλές δουλειές όπου το νούμερο στην επιταγή είναι μιάμιση φορά από το τωρινό μου (σε λίρες όμως), όπου οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν (όχι γενικώς ικανούς και ορεξάτους, i.e. υποψήφια θύματα που θα δουλεύουν 12ωρο και θα παίρνουν ανταγωνιστικό μισθό … αλλά ανταγωνιστικό για τα ελληνικά δεδομένα, έστω και αν δουλεύουν σε πολυεθνική που ουλάει τα προϊόντα της έξω) και ξέρουν και πόσο να προσφέρουν για αυτό που θέλουν.

      Όπως έγραψα και στο e-roosters που σχολιάστηκε το post σου λες χαζομάρες (επίσης για να χρυσώσω το χάπι έγραψα ότι είσαι σοβαρός πληροφορικάριος ;-)): στο χώρο μας (αλλά και γενικότερα) στην Ελλάδα είτε δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις τη δουλειά που σου αρέσει και ταυτόχρονα να πληρώνεσαι αξιοπρεπώς [*], εκτός και αν έχεις βύσμα ή γνωριμίες (το οποίο όμως δεν είναι prequisite στις πολιτισμένες χώρες).

      Πολύ φοβάμαι πως ο Ρικούδης έχει δίκιο: θα καταντήσουμε μια Ινδία για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, με πολλούς καταρτισμένους, νέους και ορεξάτους που θα πληρώνονται “ανταγωνιστικά” μεν για τα Ελληνικά δεδομένα (ας πούμε 1200-1500 Ευρώ καθαρά σε σημερινά λεφτά), τρίχες δε για τα Ευρωπαϊκά. Οπότε καλό είναι όσο μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά σου.

      [*] Με ευρωπαϊκά κριτήρια

    • #5
    • giannis
    • den xerw gia ton tomea tis pliroforikis alla ena pragma einai vevaio. i ellada den prosferei prooptikes. eimai 24 k foititis anthrwpistikwn epistimwn stin agapimeni agglia (me to kalo sidoma anergos stin ellada). oloi mou oi filoi stin ellada einai i anergoi, i dulevoun gia xartziliki, i exun poli kali duleia pu vrikan me trelo visma. tipota endiameso.
      olo kai perissoteroi/es stin ilikia mu feugoun apo tin patrida giati “me 500 eurw den agorazeis oute trofi gia to skilo”. ligo na kaneis ta mathimatika, enoikia, nero-fws-tilefono, fagito, pes kai venzines, klp, an thes na zeis mia “aneti” zwi den se pairnei stin ellada. plin orismenwn exairesewn. giati na gineis xamalis ekei loipon k oxi na eisai kirios allou k na girnas gia diakopes?
      y.g. enas filos irthe agglia k vrike se mia vdomada duleia pwliti se mikro magazaki. vgazei arketa gia na exei spiti, fai, diaskedasi. stin patrida emene sus goneis, duleve sa zwo k den evlepe prokopi.

    • #6
    • Γιώργος Μαρσέλης
    • Συγνώμη κ. Γλέζο, αλλά μας δουλεύετε.

      1) το λινκ που παραθέσατε είναι για δουλειές του Γούγλη σε όλη την υφήλιο οχι στο ΕΛλαντα

      2) Στην Πάτρα, δουλειές; πού κ. Γλέζο;

      έχουμε και λέμε

      1) ΥΤΙ
      2) ΑΤΜΕΛ
      3) ΒΥΤΕΜΟΒΙLΕ

      για εταιρίες που ζητάν σταθερά άτομα. για τις πρώτες δύο, επειδή έχω δουλέψει και στις δυο, έχω να πώ μόνο μια λέξη:

      Δουλέμποροι.

      Μπορείτε παρακαλώ να αριθμήσετε αυτές τις τόσες δουλειές στην Πάτρα, που έχουν κάλό μισθό, ή τουλάχιστο είναι κάτι παραπάνω από “φτιάξε κάτι με Access να δουλεύει και σήκω φύγε”, και παράλληλα δεν έχουν τόσο φόρτο, ώστε να μην σε εμποδίζουν να έχεις 3-4 πελάτες για να τα βγάλεις βόλτα;

      Αυτό που λέει ο Ρικούδης, το είπε και ο ΤσακΜαν:

      Μυαλό έχει η Ελλάδα, λεφτά δεν ειπάρχουν.

      Συγνώμη που είμαι εριστικός, αλλά ως 100% Μηνάρας το μόνο που βλέπω στην Πάτρα να ανθίζει, είναι τα καφέ και η Βλαχογκλαμουριά.


Comment!




Feel free to express yourselves!

Please read the comment policy before commenting.

Your email address will never be published. It is only asked to send you a personal email if needed. I hate spam too.

XHTML tags allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped=""> . For block quotes use <blockquote>.

 


Reduce textarea size Increase textarea size


 
π
Last post: March 4 2011, 20:12 UTC